TITAN Property Gold Winner

2022

Image of Spirit

Entrant Company

YIN WU DESIGN

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

China

The designer much concerns about how to balance the focus among family affection, friendship and self-growth by taking advantage of the courtyard and moving lines to make the clients live a cozy and comfortable life. The design of the house should convey a kind of yearning for traditional happy life on the one hand, and express love for contemporary life. Given that, the designer takes the "courtyard" as the inspiration to organize the order of daily life to make sure the owner’s living environment achieve balance between internal and external space, and the rhythm of life can be adjusted, thus creating a new leisured and cozy pace of life.

A significant challenge of the project is that, in addition to providing the fundamental functional needs of the original standard double-patchwork villa space, it is challenging to create a personalized space and an open, airy space experience. Based on the characteristics of the project, the designer reorganizes the relationship between the courtyard, the building and the interior space, and tries to extend the function of the interior space to the courtyard. The ground elevation of the original courtyard is located on the negative 0.5 floor, so a total of eight or nine steps are needed to connect the first floor and the negative first floor, which is very inconvenient. Considering the above concerns, the designer decides to optimize it a three-dimensional yard, when elevate the height of the garden, he makes to the original ground elevation of the garden and the negative first floor at the same level, with stairs and a subsided courtyard in the middle. In doing so, an equal garden and a basement are guaranteed, which can be used as different functional areas to enrich varied interests, such as tea house, gym, multi-functional room, living room and so forth facing the sunken courtyard.

A family elevator is added to improve commuting between the four stairs in terms of vertical movement lines. The stairs and the negative first floor entrance are near to the worker room, which can be successfully isolated from the master's moving line.

Credits

Chief Designer
Luo Gang
Photographer
Pian Fang Studio
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Wave

Entrant Company

FURchizhe

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - The Cave of Time

Entrant Company

Tuo Ying Design Company

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Rebirth of Warehouse

Entrant Company

MoreIn Design

Category

Interior Design - Office

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Land of Coffee

Entrant Company

WOODEN ELEPHANT INTERIOR DESIGN

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner