Taiwan | 2022

A Corner

Entrant Company

Detail Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Jiang Residence

Sub-Category

Residential

Mini lofts have become the residential trend in the prosperous downtown area. Although the space is limited, if it can be combined with a precisely proportioned site plan, exquisitely ergonomic and highly practical creative mass, as well as varying material composition and complex functions in a single space, etc., it can still highly satisfy the sensory aspect, turning this project into something similar to a novel in chapters, presenting splendid plots that are related to each other. The design team took over the project since the user design phase, removing the demising walls to merge two households into one, with the overall interior space adding up to merely around 45m2, while still having to satisfy the owner’s challenging needs with 2+1 rooms, two bathrooms with a bathtub in the master bathroom, as well as sufficient storage, etc. The first step to the implementation is placing the lounge, the Japanese-style multi-functional room, the dining room and the kitchen at the center, with the bedrooms and bathrooms arranged on both sides, thereby establishing the most rational allocation of the public and private venues with optimized performance effect. Meanwhile, a highly smart scenario integrative system is introduced to enhance the sense of ceremony in life, as well as the romantic ambience. The large gray mirror pieces installed on the walls in the foyer are beneficial to extending the depth of field. The lounge by the windows is refreshing and tranquil, with high shelves behind the sofa acting as a partition; comfortable customized seats are designed beneath the windows with practical storage purposes. The dining room and the kitchen plan followed naturally, where besides the linear workstation, the fixed dining table on the walls at a 90o angle has replaced the standard dining table and chairs, which is simple and does not take up space. The multi-functional room has adopted one-step height with three-panel glass sliding doors as the defined border. The secondary bedroom is dignified with style and the gray glass closet at the end of the bed appears especially light with the lighting.

Credits

Design Director
HUANG, PO-CHENG
Lead Designer
CHOU, YU-JING
Photographer
MD.PURSUIT
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Family With A Pearl Neckless

Entrant Company

L'atelier Fantasia

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - ZHONGHUI RUIKAI GANTANG SHUYUAN SALES OFFICE PROJECT

Entrant Company

SHANGHAI BANFEN SPACE DESIGN CO.,LTD

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions 

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - QIQIN Wen Xiang Yuan

Entrant Company

KUNCHUN CONSTRUCTION CO., LTD

Category

Interior Design - Hospitality

TITAN Property Gold Winner
2022
Brazil
TITAN Property Winner - Residência das Cerejeiras

Entrant Company

Vivian Coser Arquitetos Associados

Category

Architecture - Sustainable / Environmental / Green

TITAN Property Gold Winner