Taiwan | 2022

The Cave of Time

Entrant Company

Tuo Ying Design Company

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Inspired by the theme of “time,” the image of “cave”, the living space is designed as a cave of time, a private space with a profound depth of atmosphere. Stone and wooden materials interweave into a dark tone, creating a mature and serene vibe. Combining with a series of dark coating, it adds up more layers to the spatial perception. Private and mysterious alike as in a cave, the richness of texture and arrangement of lights allow the space to glow dimly with a faint light. Applying human’s habit of following lights, it connects the interior lighting of each room. Introducing outdoor scenery to daily living, it strikes a great balance between functionality and aesthetics. A low-profile luxurious aesthetic is established through patterns of wooden and stone materials with the dark color palette. With light bars and spotlights shedding lights on silky material and multicolored arrangement, the delicate textures and the fluidity of the space are emphasized. The hidden door design is introduced in the bedrooms, extending the fluidity of the spatial perception and the flow to maintain the consistency. Bedrooms’ curved ceiling echoes with the image of “cave,” providing a sense of privacy and security. The outdoor fences with greenery create an independent area for relaxation, letting time pass by with tranquility. The public area is expanded to provide a spacious perception for the users. The whole layout of the open-floor public space combines the living room, the kitchen and the dining room. By creating a height difference of the ceilings, each area is divided unconsciously. Intuitively, one can feel the atmosphere of each functional area, differing from each other yet blending into one as a fluid spatial perception. The natural marble veins and swirls bring in a sense of nature inside the interior, creating a much more delicate vibe of the entrance. The recycled and reused wooden materials are made into veneers, becoming the main tone of the cabinets. Softness of wood balances out the boldness of stone, making a harmonious background in the space.

Credits

Sandy Weng
2022
China
TITAN Property Winner - Aesthetician of Healing House

Entrant Company

STUDIO.S

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - OCT Skyey Mansion Garden
OCT Group

Entrant Company

H&A Landscape

Category

Landscape Design (New) - Residential Landscape

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - ZHONGHUI RUIKAI GANTANG SHUYUAN SALES OFFICE PROJECT

Entrant Company

SHANGHAI BANFEN SPACE DESIGN CO.,LTD

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions 

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Skylight
House H

Entrant Company

BEYOND LIFE STYLE CO., LTD.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner