TITAN Property Gold Winner

2022

Jining CR MIXC Mansion

Entrant Company

Shanghai PT Architecture Design & Consultant Co.,Ltd.

Category

Architecture - Commercial Low-Rise

Client's Name

CR Land Jinan Company

Country / Region

China

The architecture of the Community Lobby is elegant and pure, with visitors treated to a luxury hotel-style drop-off area. With reference to the scale and proportion of traditional Chinese buildings, the architects well balanced the relationship between doors, windows, columns, and walls symmetrically around the central axis. In addition, an artistic interpretation of a traditional veranda has been applied to the proportions of the glass curtain wall.

The facade partitions adopt obliquely angled side walls on either side of the window and door openings, which increases the three-dimensional sense of the building while highlighting its modernity and cool temperament. In addition, the finely-detailed metal vertical moldings on both sides of the glass curtain wall recall the grille elements in traditional Chinese architecture.

The elegance of cool grey natural stone complements strong lines of olive-brown metal profiles. The use of large panes of highly reflective glass reduces glare and creates an atmosphere of inclusiveness within the community lobby, as it acts as an "urban living room", comprised of contemporary technology and materials.

Upon passing through the Community Lobby and the Underground Meeting Area & Library, visitors are immediately presented with the open courtyard. The courtyard is surrounded by a C-shaped aesthetic living hall, and is directly connected to the Central Garden ‘Living Room’ beyond, and forms part of the cross axis of landscaping which intersects the main longitudinal line of water features. Rather than taking an impersonal, urban approach, the designers have endeavoured to create a community atmosphere through the use of layered landscape elements.

Continuing through the main entrance of the clubhouse and along the walkway, visitors will arrive at the water feature situated at the back half of the courtyard. The open, stepped waterscape continues the theme of an axis of welcoming water elements, and provides a clearer view of the shared Living Roomand Games Rooms.

Credits

Chief architect
Sun Zhanhui
Chief architect
Liu Chunping
Designer
Li Minghui
Designer
Zhang Ruixuan
Designer
Zhang Shu
Designer
Du Siyang
Designer
Wang Xiaoman
Designer
Feng Lina
Designer
Sun Jiayao
Designer
Bi Xinzhuo
Photographer
Tri-images
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Home in Yuppie Style

Entrant Company

FE Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - GEMDALE JIASHAN MINGYUEHUATING SALES OFFICE

Entrant Company

SHANGHAI HEXI ARCHITECTURAL DESIGN CO., LTD

Category

Interior Design - Hospitality

TITAN Property Gold Winner
2022
Philippines
TITAN Property Winner - Astela at Circuit Makati

Entrant Company

Alveo Land

Category

Property Development - Residential High-rise

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Living Peacefully

Entrant Company

UGID(UNI GEN INTERIOR DESIGN)

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner