China | 2022

Return To The Original Heart

Entrant Company

Touch Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

This case is located in the bustling city Beijing. Taking wabi-sabi aesthetics as the starting point, the designer uses the oriental philosophy to remove the heaviness and tediousness of the city and space, making the space return to the inner resonance with people. The design of space moving line is like the director's arrangement of film time line that focuses on visual capacity, reasonable arrangement, etc. When entering into the space, we find that the designer makes a very detailed arrangement according to the different functional space of living moving line and housework moving line. A large area of white space totally represents the beauty of wabi-sabi when we enter into the space, which creates a romantic atmosphere here. On the left and right sides are the guest dining room for leisure, and on the front is the more private sleeping space, cloakroom and Buddhist hall. Each individual block is freely interspersed and closely connected, and the moving line is clear and reasonable, which illustrates the simple and free living attitude of the resident to a large extent and tells the soul and thoughts of the resident. The designer makes full use of corridor space. The lamplight and display are carefully set so that the resident can enjoy different pleasant scene from time to time. The smoky blue angel furnishings collide with the style of primitive utensils, reflecting the deep condensed and elegant implication. In addition, the simple pure wood shelf and the artistic conception of multiple structures provide people a three-dimensional unique visual experience. The large wide wall cabinet at cloakroom is decorated with natural texture, making the space look more comfortable. The advocacy for natural and the pursuit of plain artistic conception remain the biggest characteristic of the sitting room. The designer appropriately uses micro cement materials and low saturation colors to decorate the space while getting rid of superfluous objects. Under the retention of natural imperfections, the space presents a sense of age and roughness. People feel relaxed and sense of security in the whole space.

Credits

Chief Designer/Touch Design
Yong Zhang
Chief Designer/Touch Design
Xin Ma
Assistant Designer/Touch Design
Yaqi Xu
Assistant Designer/Touch Design
Qinying Luo
Assistant Designer/Touch Design
Yanbo Sun
Assistant Designer/Touch Design
Zewen Lv
Photographer
Shengsu Architectural Photography
2022
Taiwan
TITAN Property Winner -  Bubble Dream Come Ture

Entrant Company

COSQUARE STUDIO

Category

Landscape Design (New) - Sculpture Design

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - Dahua · Luxury Apartment Sales Center
Dahua Group (Dalian Branch)

Entrant Company

CIMA DESIGN

Category

Interior Design - Best Design Concept

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Between the Silhouettes

Entrant Company

MoreIn Design

Category

Interior Design - Apartment

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - “Oriental Presence” Exhibition Center
VANKE,WEIXING REAL ESTATE

Entrant Company

LESS INTERNATIONAL DESIGN ASSOCIATES

Category

Interior Design - Mix Use Building: Residential & Commercial

TITAN Property Gold Winner