TITAN Property Gold Winner

2021

Back To The Original Heart

Entrant Company

V·Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Ye Wu

Country / Region

China

Located in Chongqing, this case is a large flat storey residence with four bedrooms, two halls and two bathrooms.The overall spatial pattern is relatively rigid, blocking a certain line of sight and daylighting. Moreover, the area of the separate room is small, the supporting facilities of the room are insufficient, and the characteristics of functional zoning are not obvious. The design scheme starts from the needs of the owner and meets the decoration needs of the two bedrooms. The spatial layout is "deep and shallow in color, dynamic and static in zone"; In terms of decoration, there are not much complicated collocation. Morandi color system and wood color system are mostly used in color, which is intended to create a simple, exquisite and comfortable living space, some small areas of bright colors are dotted to make the space rich in layers and the situation changeable; Lighting treatment is divided into relaxation, leisure and entertainment, full lighting and other modes.

The scheme is reorganized in terms of spatial function layout, aiming to create an open and flowing spatial feeling, increase the functional penetration and situational interaction between spaces, and make it more in line with the changeable life scene needs of young residents nowadays. The design focuses on the composition relationship of lines and surfaces, adopting color block interleaving and continuous gradient to make necessary decoration.

Open the original kitchen wall, combined with the form of Western-style food island platform, expand the area of dining room, and improve the problems of blocked vision and dark light. With this area as the interaction core and a smaller Chinese kitchen as the supporting supplement, the operation of the whole kitchen space is easy, and the interaction of the spaces is cultivated.

Adjusting the area proportion and shape of the master bedroom and cloakroom not only meets the storage needs of the secondary bedroom, but also improves the narrow shape of the master bedroom, reduces the aisle space of the original house type, and improves the utilization rate and value of the space.

Credits

Chief Designer/V·Design
Jie Liu
Chief Designer/V·Design
Yong Ran
Assistant Designer/V·Design
Dubing Zhang
Assistant Designer/V·Design
Xiaoqi Ding
Photographer
Guanglin Xu
2021
Taiwan
TITAN Property Winner - Seize the Day
Bread of Life Christian Church in LinKou

Entrant Company

Mo Architects and Planners

Category

Interior Design - Religious, Symbolic & Spiritual Buildings / Monuments

TITAN Property Gold Winner
2021
China
TITAN Property Winner - Grand Parkway Plaza Exhibition Center

Entrant Company

ANAURA

Category

Interior Design - Home Decor

TITAN Property Gold Winner
2021
China
TITAN Property Winner - CMSK Cloud Pavilion Model Room
China Merchants Shekou Holdings

Entrant Company

Puli Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2021
China
TITAN Property Winner - Lingang Intl High-End Manufacture Industrial Park

Entrant Company

Vanpin Design

Category

Architecture - Conceptual

TITAN Property Gold Winner