TITAN Property Gold Winner

2023

Spiritual Oasis

Entrant Company

Si.form Design Studio

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Chiu Residence

Country / Region

Taiwan

This case is a new single-story residential planning, the interior area of about 83 square meters.
Initial planning for the layout of the square, only slightly adjusted part of the unit, such as the removal of the kitchen compartment, to create a public area to maximize the depth of the open, followed by the release of space partially converted into the entrance, storage room, in order to expand and clarify the function of the field, which is a blend of the commissioner's favorite pure and simple style and sneakers collection and storage plan, and to alleviate the possible visual monotony and sense of oppression, as the axis of the whole project concept. The design evokes the image of an urban oasis where energy can be drawn from, and the Zen worldview is outlined with wood grain and light colors, interpreting the spiritual place of passing through the hustle and bustle and reuniting with the pure self after cleansing.

The wooden door of the foyer is designated as a storage room, and the continuous suspension of high cabinets extends into the hall, enabling the storage and display of favorite shoes, and eliminating the sense of heaviness with precision; the creamy grey main wall lightly embellishes the elegance, and the pedestal below adjusts the sight lines and forms a comfortable proportion. The two-color flooring in the whole house is layered with a sense of hierarchy, and the canopy conforms to the limit of height, connecting the open kitchen and revealing the wide and bright scene in the living room area; the space behind the sofa is reserved for the dining room with an open scale, and the eye-catching L-shape lighting around the room is mirrored by the exquisite home decorations and sleek lines, just like savoring the aroma and aftertaste of the good tea. The master bedroom's sliding door design is completely transparent, and the doorway at the end of the bed also shows the best aesthetic proportion, while the second bedroom is decorated with curved and lighted beams and creates a soft atmosphere.

Credits

Design Director
Hsu Chih-Chong
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Find Rest O My Soul

Entrant Company

SIMPLISM DESIGN STUDIO

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Cultural Symphony

Entrant Company

WJ Interior Design

Category

Interior Design - Apartment

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - The City Cloud
FUJIAN RONGSHENG CONSTRUCTION AND DEVELOPMENT CO,LTD

Entrant Company

HZS

Category

Architecture - Residential High-Rise

TITAN Property Gold Winner
2023
United States
TITAN Property Winner - City Ridge
Roadside

Entrant Company

Brand Bureau

Category

Property Strategic Program - Brand Strategy Campaign

TITAN Property Gold Winner