TITAN Property Gold Winner

2023

DIALOGUE

Entrant Company

Udumbara interior design

Category

Interior Design - Living Spaces

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The residence was designed to not just be a place of rest, but also an intimate container for the growth and memories shared between generations. Through a transparent layout, the project establishes an interactive relationship between its interior and exterior. Crafting connections between aesthetic lines and the family's emotions while preserving privacy is paramount.

To create a sustainable structure, the designers employed clear-water cement as their primary building material. The dominant grey color gives off an atmosphere where light threads seamlessly between concrete walls creating both rationality and emotion in one sweep. Light spills in from large open windows to make for harmonious spatial expression that draws on material presentation, line formation, and shadow play alike. To make it modern and appeal to different generations of users, they incorporated bold furniture pieces that could be adjusted with ease alongside latticed door panels ensuring constant airflow throughout.

The welcoming balcony seeks to build bridges between the generations, creating an open dialogue as a family. Connecting the rooftop and yard, its floor-to-ceiling glass facilitates real-time communication while preserving both households' privacy distinctive charm of woodwork imitating water moldings with cement-colored iron grilles walls has made it easy for one to store goods in this room securely yet stylishly. The light-filled corridor adds finishing touches; providing filtered rays that bathe the drying area making it visually comfortable - unobstructed by any physical barriers but still connected emotionally through these thoughtfully designed spaces uniting two different origins under one roof! A black sink was also integrated into the design providing utility without compromising on aesthetics or taking away from the overall flow of aesthetics, making sure this edifice is equipped for all present and future needs.

In an attempt to combat generational preferences and disagreements in design, this three-family building is capable of adapting and accommodating diverse needs as family life evolves over time. Arranged with thoughtful details in mind, each member can enjoy their own world while remaining connected through meaningful interactions across every age group - ensuring harmony reigns within this multi-generational home.

Credits

Chief Designer
Hena Wu
Photographer
Dirk Heindoerfer Photography
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Daily

Entrant Company

Zoom Interior Design

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Whole Grand Splendor

Entrant Company

Whole Grand Development Co. Ltd.

Category

Landscape Design - Residential Landscape

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - PANORAMA Community Center
ZHONGTIAN MYHOME & QIANJIANG GROUP & HIWELL & DAJA

Entrant Company

line+

Category

Landscape Design - Public Landscape

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Maison De Fascine

Entrant Company

IN-LIFE REAL ESTATE DEVELOPMENT CO., LTD

Category

Architecture - Residential High-Rise

TITAN Property Gold Winner