TITAN Property Gold Winner

2023

The Philosophy of Cherishing

Entrant Company

Yi Wei Design Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

This project is located in Kaohsiung, where the weather is sunny in all seasons. The four-story house includes the living room, main bedroom, and study room. The space planning not only meets the client’s personal life needs but also develops a warm and interactive space where families can interact. The exterior of the building is decorated with wood grain grilles, which not only preserves the privacy of indoor occupants but also allows light to enter the home arbitrarily. The colorful outdoor plants balance the coldness of the stone, bringing just-on-spot beautification and adjustment to the residence. The circular holes on the exterior wall deliver the free flow of the heaven and earth scenery between the buildings, creating a sense of penetration.Stepping into the double garage at the rear of the first floor, one will find it combined with the view of the patio and bamboo forest, providing the owner with a resting space when returning home. In addition to improving the convenience of the elderly’s living functions in the Japanese-style elder's room, the designer also retains the need for a barrier-free living space. The setting of windowsills introduces the scenery indoors and indirectly encourages the elderly to go outdoors and feel the fragrance of green grass and nature’s vitality. Moreover, wood material is arranged as the central focus of the Japanese room. The subjective feeling of simplicity, comfort, and warm companionship is added by wood laying. Upstairs, murals are combined with gray sofas through the Chinese-style-inked gray walls to create a quiet and grand look—a spacious space for the host to rest or entertain guests. To define the field, storage cabinets separate the dining room and living room, and artistic lamps are installed on the ceiling to elaborate the indoor texture and atmosphere. The patio design increases outdoor lighting in the shared living area. When the light falls from above, it instantly increases the dynamic beauty in the space. Log seats are kept outside the kitchen, reflected on the stone-like wall and the swing of light and shadow

Credits

Yi Wei Design Ltd.
SHEN CHIH CHE
Yi Wei Design Ltd.
HSIAO TZU CHING
2023
Singapore
TITAN Property Winner - Souled Out @ Pavilion Bukit Jalil
Souled Out

Entrant Company

Orb associates private limited

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

TITAN Property Gold Winner
2023
Kenya
TITAN Property Winner - KOFISI Square, Riverside Square
KOFISI Africa

Entrant Company

KOFISI Africa

Category

Interior Design - Best Design Innovation

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Abode of Elegance and Tranquility

Entrant Company

Bandesign Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - The Gorgeous Manor

Entrant Company

Ta Chen Lung Mei Home Life Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner