TITAN Property Platinum Winner

2023

SINHO RIVER VILLA EXHIBITION CENTER

Entrant Company

Shanghai Inside Design Co.,Ltd.

Category

Interior Design - Retail / Department Stores / Malls

Client's Name

Sinho Real Estate Co., Ltd.

Country / Region

China

This project is located in a local neighborhood with various European architectural styles, such as French, German, and English. While the team continues the local cultural tone, they incorporate geometric and light-and-shadow design language, creating visual changes of light and darkness under the rendering of light, extending the hidden luxury beauty of superior quality. A new hidden luxury lifestyle theme of "homecoming is the best vacation" triggers new thinking about the living environment. The challenge of this design was to emphasize the influence of light on the shaping of the interior scene between day and night in a white space in the form of a glass box. In addition, providing a variety of interactive experiences was also a central part of the design.The team analyzed the changes of the sun's cycle at different times of the day, and incorporated the alternating light and shadow of day and night into the design. The daytime emphasizes the superior natural lighting of the site; the night is rich in lighting design, which maps both cultural and social attributes.Put light in a glass box. The large dazzling wave chandelier hanging above the coffee bar is the finishing touch to this design. In the pre-production stage of the installation, a one-to-one solid model was made, and the curvature scale was modeled in 3D, then, the location of the hanging point was determined in advance, and the installation was precisely guided on-site. This ensures the installation can express a different spatial temperature and mood with the different sunlight angles. Its material, form, and color characteristics show the process of sunlight being reflected by the sea at different times. Curtain the glass box with gauze. "Curtain the glass box with gauze".
The arch element is applied to the roller shutter pattern to meet the need for shading and privacy while at the same time giving the building a more layered feel. During the daytime, the glass box fades into the urban fabric, while as night falls, the roller blinds with the gauze pattern gradually become clear, giving the space facade multiple faces.

Credits

Shanghai Inside Design Co.,Ltd.
WANG QIONG
Shanghai Inside Design Co.,Ltd.
LIN QIAOMEI
2023
China
TITAN Property Winner - Pleasant Mansion Show Room
CRCC & GRAND JOY

Entrant Company

JSD Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Platinum Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - HAIFU JHIH-JHU
Haifu Construction Co., Ltd.

Entrant Company

Haifu Construction Co., Ltd.

Category

Interior Design - Hospitality

TITAN Property Platinum Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - JL STUDIO

Entrant Company

RUI XI DESIGN

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner -  China Overseas Beijing Jinan Fortune Center Lighting Design
CHINA OVERSEAS DEVELOPMENT GROUP Co., Ltd.

Entrant Company

IDDI

Category

Architecture - Lighting

TITAN Property Platinum Winner