TITAN Property Gold Winner

2023

Beautiful in Every Single Way

Entrant Company

Harmony Construction Limited Company

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

Ludwig Mies van der Rohe is one of the most influential German architects of the 20th century, known for his role in the development of modernism. He once said, “Less is more.” For this interior design project, the designer has brought out the beauty of simplification in the design details, and it has become the main spatial emphasis. This is an interior design project for a show house for a newly-built development. Through the design team’s resourceful planning and refined reconfiguration, the four very distinct show houses have turned into four different styles and demonstrated their attractiveness in their unique way. Entering the area where it presents a timeless humanistic style, one will notice that the space is decorated with pure white and elegant elements, and the light white marble is outlined with titanium-plated trim to create a light and luxurious spatial expression. In addition, the interlacing of wood conveys a touch of calmness and tranquility. Resourcefully, the designer had conducted an open design approach to solve the problem of single-sided lighting, allowing the space to be bathed in sunlight. The design of the four ceiling corners is curved to soften the visual experience. In the bedroom, pure earth colors are configured to offer the dwellers a stress-free sleeping environment.
Moreover, the decorative geometric lines and natural wood grain create a visual effect with layers. Also, a large closet is placed to meet the user's storage needs. In another space, where gray is set as the main color scheme, the designer uses a neutral color configuration to relieve the occupants' complicated thoughts. The fresh and simple Scandinavian style is planned as the base, brewing a warm and calm spatial tone, allowing the residents to relax their minds and bodies. In the master bedroom, the wood material is continued and combined with curved ceilings to create a relaxing personal pace. Besides, the implementation of iridescent glass as the partition wall of the dressing room achieves both privacy and functionality.

Credits

Harmony Construction Limited Company
HSIN CHIH WU
2023
China
TITAN Property Winner - Edelman Office (Guangzhou)

Entrant Company

Maverick Interiors

Category

Interior Design - Office

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - The Center of the Universe

Entrant Company

Lookher Interior Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Phototaxis

Entrant Company

Makoto Spatial Design Studio

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Majestic Mansion
GREENTOWN

Entrant Company

AVANT-DESIGN

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions 

TITAN Property Gold Winner