TITAN Property Gold Winner

2022

INNOVATION BAY & TIMETABLE YOUTH ENTREPRENEURSHIP BASE

Entrant Company

GUANGZHOU TIANYIN KECHUANG INVESTMENT CO.,LTD

Category

Interior Design - Commercial

Client's Name

GUANGZHOU JINGYUE BAY AREA INDUSTRIAL DEVELOPMENT CO.,LTD

Country / Region

China

From cubicles to partitioned workstations to open spaces, the office layout format keeps changing. To meet the growing entrepreneurial needs of the 1990s and 2000s and following the "people-oriented" design concept, TIANYIN KECHUANG creates a social place for multiple work styles in Nansha, which realizes a multi-functional ecologic scene integrating co-working, library, coffee, and simple dining. It breaks the traditional single layout to upgrade it into a creative, fully interactive, and open social complex that meets the one-stop experience of working, living, commercial, and consumption needs. With a design principle from the user’s perspective, the design team uses visualized layout, flexible circulation, and pure colors to connect the entire space from the inside to the outside, from top to bottom, sequencing five functional areas as the reception desk, coffee dining, road show hall, library and co-working, thus making full use of the space, thereby improving efficiency and satisfaction. The ground floor is mainly served as social spaces such as a coffee bar, an open kitchen, and a library, so reasonable circulation in structure is the main concern. Dark brown wood is adopted in the library to create a quiet reading atmosphere. The open kitchen is connected to the coffee bar, with a changing scenery every step of the way, creating a dynamic and connected visual effect. The second and third floors are mainly co-working spaces. The boundary between working and leisure is weakened in such a space without partition, so as to relieve work stress, and the application of glass materials improves transparency and enhances the comfortable experience of the office. Adhered to the concept of "Less is More", the aesthetics of white space can be seen everywhere, allowing the space to have room to "breathe", thus, people will feel comfortable in this breathing space, and vitality will follow then. The commercial and office complex of Timetable in Nansha is a bold exploration of how to maximize the value of space through modern design methods, a people-oriented concept, and multiple functions. It has naturally integrated these diversified elements to present a new look of a future open commercial space.

Credits

Chief Designers
Andy Ng, Hen Tsang
Photographer
Junning Yang
Project Location
Guangzhou
2022
Japan
TITAN Property Winner - U2
U2

Entrant Company

kiriko design office

Category

Architecture - Residential (Single)

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - TOSCANA
TOSCANA

Entrant Company

TAN STUDIO & Tan Zhuo&Cai Jingxia

Category

Interior Design - Interior Design / Other____

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Tranquility and Leisure

Entrant Company

D.H.Z Spacial Design

Category

Interior Design - Apartment

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - GDH BCC
GDH

Entrant Company

ANAURA

Category

Interior Design - Home Décor

TITAN Property Gold Winner