TITAN Property Platinum Winner

2022

Light Reflections on Mellowness

Entrant Company

Fong He Interior design

Category

Interior Design - Office

Client's Name

Country / Region

Taiwan

This project is the renovation of an aged single-storey commercial office building, with an actual indoor area of around 230m2. After the design team took over, the first step taken was to remove all old interior decorations and partitioning walls for the convenience of the brand new arrangement based on the proprietor’s needs towards the unit layout and circulation. Being a commercial space used by many people, other than satisfying the needs of different colleagues from different units via the segmentation of the venue, combining materials presentations with stylish design, as well as enhancing the enterprise or shop image via spatial scenario and exquisiteness is also a vital objective for the planning of this project.



It was discovered after an on-site survey that issues included single-sided lighting, insufficient house height, low beams with many columns…etc. were all design points that must be carefully considered and conquered in the follow-up planning. First of all, in order to surmount the restriction of single-sided lighting, a large number of light-weight partition were adopted in several units to replace solid walls, such as glass with window film or glass bricks, where the nature of the materials caters for both privacy and low stress, offering interesting visual light and shadow interactions with dynamic fun, while also infinitely maximizing the sense of space. The array-style employees’ office is located in the central region, where the ceiling in this part has adopted slanted aluminum grids, where one can vaguely see the exposed structure of the building; the fixated lighting amongst the grids ingeniously relieved the concern of insufficient house height.



Secondly, the reception area with the highest usage frequency and one of the supervisor’s offices have been arranged side by side next to the window region with the best lighting and field of vision; the fine selection of matte stone materials, the stone-like panels, the smoked oak wood and a large number of glass materials created a tranquil and natural private club ambience.

Credits

Design Director
PAN, LI-WEI
Photographer
SIX LIN60 Photography
2022
China
TITAN Property Winner - POWERCHINA WUHAN LONGRAY CHANG'AN
Power China Real Estate Central China

Entrant Company

Matrix Design

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Platinum Winner
2022
China
TITAN Property Winner - The Elegant Tenderness
CR LAND

Entrant Company

Shanghai Face Decoration Design Engineering Co., Ltd

Category

Interior Design - Hospitality

TITAN Property Platinum Winner
2022
China
TITAN Property Winner - Hilton Shenzhen World Exhibition & Convention Center

Entrant Company

Yang Bangsheng & Associates Group

Category

Interior Design - Hotels & Resorts

TITAN Property Platinum Winner
2022
China
TITAN Property Winner - Sunac Zhihe Yasong Sample Room
Sunac

Entrant Company

Merzoom Interior Design Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Platinum Winner