China | 2021

Hejin Garden Poly Greentown

Entrant Company

Hangzhou Longtingscape Design

Category

Architecture

Client's Name

Beijing Xin Landscape Ecological Garden Engineering Co., Ltd.

Sub-Category

Landscape

The designer introduce the landscape of Nanhaizi Park into the community, so that people can experience the beauty of Yanjing at the door of their homes. The project introduces the elements of "Southern Autumn Wind" and combines the site conditions to create a "floating forest" to create a quiet and relaxing courtyard space, allowing people returning home to feel the natural atmosphere in the greenery and leisure. The color matching of black and gold creates a noble and elegant entrance scene. The transitional courtyard hides the interface between the inner courtyard and the city. The dry landscape and the graceful tree pose create an interesting contrast, creating a small and exquisite oriental atmosphere with a long-distance artistic conception in a square inch. The sun shines through the glass scenery wall, between the shadows of the trees, and on the promenade. Light and shadow begin a silent dialogue, and the quiet journey home begins. The breeze blows, and the wind-moving art installation "Butterfly Dance Secret Realm" moves, dancing with the wind, and light spots are projected on the scenery wall, like the imprint of time. Wetland, flowing water and sky light form a fantastic floating forest, creating an immersive experience space. The waterscape and the scenery wall are perfectly combined, and the depth of the space is perfectly displayed. The natural elements such as grass slopes, gravel and the waterscape complement each other, and nature and artificiality complement each other. The front door is close to the municipal road, the landscape space that can be done is limited, on the basis of limited space, by reflecting the texture of a single stone, combined with the modeling pine, creating a simple, modern and zen landscape sketch. The climate in the north is dry, waterscape water evaporates easily. The effect is difficult to maintain, design team use black metal material for polishing,simulate the reflection of water surface to achieve the effect of mirror waterscape. 

Credits

Chief Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Feng Yang
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Hongbing Wei
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Qingjiang Zhang
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Shichao Shen
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Kunjian Jin
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Feiyan Wang
Photographer
Holi Landscape Photography
2021
China
TITAN Property Winner - City Garden

Entrant Company

Tina Wong Interior Design Studio

Category

Interior Design - Home Decor

TITAN Property Gold Winner
2021
China
TITAN Property Winner - Driental Villa
GREEN TWON

Entrant Company

PURE DESIGN

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2021
Taiwan
TITAN Property Winner - Mix Different Styles with A Personal Touch

Entrant Company

Liuyang Interior Design

Category

Interior Design - Office

TITAN Property Gold Winner
2021
China
TITAN Property Winner - CMSK Cloud Pavilion Model Room
China Merchants Shekou Holdings

Entrant Company

Puli Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner