China | 2021

The sounds of nature

Entrant Company

Touch Design

Category

Interior Design

Client's Name

Yang Li

Sub-Category

Residential

Yang Li This is a small three-bedroom house with an area of only 82 square meters. The original layout has many shortcomings. But after the designer's delicate remodeling, the layout of the entire space is more transparent and bright, and the proportions are more coordinated. The spacious French windows in the living room bring excellent views and good light, reflecting the marble floor more secluded and quiet. The inwardly recessed TV wall's highly sequential lines add a sense of rhythm to the calm space. The bottom is expanded into a square cabinet, which not only enriches the storage functions, but also makes the space more orderly and restrained. The flow of the sofa is very elegant and soothing, and it is more comfortable under the sun. Located by the window, the single sofa echos with the long sofa harmoniously. The green plants in the corners bring a fresh and natural atmosphere, thus visual impact was made under a low-saturation environment. The setting of the restaurant is compact and exquisite. The dining table integrated with the wall brings out a small bar, which instantly makes home life more romantic. The black bird decoration on the bar counter echoes the white bird in the living room, reflecting the connection of space. On the side of the wall, the storage cabinet is used as a dining chair, making the space more restrained and orderly. Art paintings and hanging art installations integrate the two elements of corners and circles into the space, neutralizing the monotony of straight lines and making the lines more varied. The sliding door of the study is made into a mirror, which widens the boundary of the field of vision horizontally, and brings a broad sense of space as well. Wall cabinets and desks enclose a quiet working space, and the built-in light strips make the lighting soft and warm, ensuring that long-hours work would not be exhausting. The redesigned interior layout makes the second bedroom and study room into one suite, reducing the aisle area. The floor cabinets bring a wealth of storage space.

Credits

Chief Designer/Touch Design
Xin Ma
Assistant Designer/Touch Design
Yong Zhang
Photographer
Suzhou Shengsu Architectural Photography
2021
China
TITAN Property Winner - Tea Yard
Puzhou Fu

Entrant Company

IND

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Gold Winner
2021
United States
TITAN Property Winner - Downtown Day Services Center
DowntownDC Business Improvement District (BID)

Entrant Company

Moya Design Partners

Category

Interior Design - Best Emotional Quotient Design

TITAN Property Gold Winner
2021
Taiwan
TITAN Property Winner - Mix & Match - Express Personality

Entrant Company

ASD Interior Design CO.,LTD

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2021
Taiwan
TITAN Property Winner - Architecture and Poetry

Entrant Company

FU-HSIN TRADE & ARTS SCHOOL

Category

Architecture - Conceptual

TITAN Property Gold Winner