TITAN Property Platinum Winner

2023

Hangzhou Xianghu Lake No.1 Villa

Entrant Company

ZOOM DESIGN

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

China

The project, which covers an area of 1,250 square meters, is located in Hangzhou's historic "Chief Villa District" on the southern bank of the Qiantang River. It’s a rare and low-density home with a secluded, tranquil view of green hills, and urban prosperity at fingers.

Without altering original floors and ceilings, the designers reconstruct the wallpaper and staircase decorations, and soft furnishings inside and outside the villa. "We intend to maintain the general elegance of the original building within the French axis symmetry and regularity beauty, while highlighting the special natural benefits of the project's location”, say the designers.

The living room is infused with a French vibe. The squared-off layout, rounded floor-to-ceiling windows with arches, golden carved backdrop and the lush floral arrangements, are all exquisitely crafted to give the space a gorgeous and light feel. The TURRI sofa set and the FENDI table set is modern with a classical touch, in collision with the architectural style. Besides, the dining room is filled with graceful rhythms created by gilded lines, sparkling crystals, flower and bird porcelain, and delicate reliefs.

Faced with a three-story, massive circular revolving staircase, the designers invited an artist to jointly refine the composition and mood. Eventually, a mural that reconstructs the aesthetic vision of the artistic staircase and extends the space's classical elegance has been produced. The wall paintings on each floor unfold like Chinese scrolls, immersing people in the East and West charm and harmony with each steps. In addition, the delicate Roman columns with classic floral patterns offer a beautiful contrast to the warm gold and ivory tones in the bedroom.

After the completion of this case, the designers have followed its progress and observed how residents have coexisted peacefully with their families at home. The study-cum-living room on the 1F is often used; The basement turns into a kingdom for two babies thanks to the connection to the outdoor garden, and the hostess enjoys the outdoor sunshine, a get-together with friends, or the companion of children playing in the garden in the afternoon tea room.

Credits

Founder / ZOOM DESIGN
Xianting Pan
2023
China
TITAN Property Winner - Longyan Jianfa Manyun
C&D International Investment Group Limited

Entrant Company

HZS

Category

Architecture - Best Accessibility Design

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Poly Tangim Model House
Poly Group

Entrant Company

ENG Design

Category

Interior Design - Home Décor

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner - River Cloud
Shougang Real Estate

Entrant Company

Chong Qing Shen Sheng Space Aesthetics

Category

Architecture - Public Art & Public Art Installation

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner - 蓝城地产中山香山小镇
中国蓝城地产

Entrant Company

深圳進革室内设计有限公司

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Platinum Winner