TITAN Property Gold Winner

2023

A Flourishing and Prosperous Living

Entrant Company

SOMORE lnterior Design Limited

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

This is an interior design project for the common area of a property development, where five residential buildings are connected. Because of the high temperature of the local climate, the designer carefully planned the configuration of each area to promote air circulation so that the interior is cool and comfortable even without air conditioning. Furthermore, due to the size of the site, the building was deliberately set back from the base to create a spacious tree-lined walkway. This not only offers the residents of the building a park-like green environment but creates a friendly neighborhood. Accordingly, more people will be attracted to the area, and the site's development will prosper and welcome a better future. The building is divided into five blocks with two foyers, one in the south and one in the north. The designers have taken a break from conventional thinking and used the south hall with a broader entrance as a mail room. In comparison, the north hall, with a narrower entrance and exit, is the primary way for the residents to return home, allowing them to walk along the quiet path and enjoy the quiet time. Standing on the north side of the building, one will find the building is set back to create a larger space and a green belt environment with a pond, allowing the residents to wander in the greenery. Besides, the lobby on the north side is planned like a hotel lobby. The use of gray marble and teak wood texture as the primary spatial focus, combined with the design of large floor-to-ceiling windows, the natural scenery invoked into the room, creating a resort-like leisure atmosphere. Moving slowly to the open social hall, one will notice a relaxing space that can be used for various activities such as community exchange, meetings, and lectures. The large glass windows on both sides allow the light from outside to enter the room, making the space more spacious and brighter and bringing in a fresh and pleasant atmosphere.

Credits

SOMORE lnterior Design Limited
Wu Chia Chen
SOMORE lnterior Design Limited
Wang Chun Yuan
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Dua Tau Din Village
Formosa Construction

Entrant Company

Formosa Construction + HEJU Architect + SoosoArch

Category

Architecture - Conceptual

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Volley cloudworld
Longfor Properties

Entrant Company

PINKI DESIGN

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
United States
TITAN Property Winner - Collab

Entrant Company

Collab

Category

Real Estate - Community Champion

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Tahoe Wuhan Zhiyin Lake Yard
Tahoe

Entrant Company

HZS

Category

Architecture - Public Spaces

TITAN Property Gold Winner