TITAN Property Gold Winner

2023

Dialogue between wood and stone

Entrant Company

JU-HE Interior Design Studio

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

To ensure smooth traffic flow throughout the home, the vertically integrated three-story residence features different functions on each floor. Thus, a beautiful and multi-functional space for all the family is created. By diffusing a warm light, the rustic wood accents and restrained stone materials warm up the space. Transparent and reflective materials such as glass, mirror surfaces, and metal pieces add one-of-a-kind personality.
The dark gray marble reveals the main view of the space and creates a timeless, welcoming atmosphere. To maintain a neat view, a slight indentation in the middle of the main wall forms a TV wall and display shelf. As the backdrop, black color adds richness and conceals delicate details. The lower level with the reflective black mirror creates a sense of suspension and lightens the heaviness of the stone. The calm and serene earth color sets the main tone for the wall behind the sofa, while the subtle dividing lines add rich layers. The ambient light emits a lustrous glow. Besides, the mirror surface adds to the glow in the reflection, giving a space an ineffable sense of calm and elegance.
A black floor-to-ceiling lattice is installed at the entrance of the staircase, which provides visual transparency and proper privacy. The staircase leads the way to the private space. Building an interior in dark tones instantly creates a subdued atmosphere. A second-floor elder's room features a circular traffic flow that allows you to impart flexibility while walking. Grayscale colors invoke a sense of stability in the entire room. Color gradients can create a simple yet aesthetic appeal when united with different materials such as light gray stone, dark gray fabric, ink-colored iron pieces, and airy transparent gray glass. The master bedroom locates on the third floor as an away-from-it-all space. Thus, comprehensive functions are added considering the vertical distance. A large desk is located behind the TV wall that enables the homeowner to work and read, while cabinets that provide ample storage are situated at the back side.

Credits

Chen Chih Hsien
Huang Chao Nan
Chen Chun Yu
Chen Chun Li
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - The abode of tranquility

Entrant Company

ANDREW DESIGN

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - 建投·祥澐国际
山西杏花村国贸投资有限责任公司

Entrant Company

深圳市博唯环境艺术设计有限公司

Category

Landscape Design - Commercial Landscape

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - The Flying Dreamer

Entrant Company

QY INTERIOR DESIGN STUDIO

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner -  Avenues Learning Innovation Center
Avenues World Holdings

Entrant Company

Way Design

Category

Interior Design - Institutional / Educational

TITAN Property Gold Winner