TITAN Property Gold Winner

2022

The Winter Sun

Entrant Company

HENRI LIU INTERIOR DESIGN LTD.

Category

Interior Design - Healthcare

Client's Name

LEADING DENTAL CARE CLINIC

Country / Region

Taiwan

Located at a dental clinic, this project is a case of commercial space design and planning. The designer has made great use of light-colored marble tiles and titanium elements to deliver an elegant and low-key luxury texture. The design team has introduced circular lines and soft colors into the space to create a medical space that is relaxing and enjoyable. With the design team’s thorough evaluation and thoughtful planning, the patient’s experience at a dental clinic has become less intimidating and relieving. Overall, the clinic place has been presented and planned as professional, clean, and trustable.
Indoors, the calm and restrained marble, warm wood, and light color imagery are all resourcefully planned to bring a sense of stability and peace into the space. Furthermore, the distinctive use of pink latticework around the counter demonstrates that needed soft and warm human touch in such medical premises. On the other hand, the waiting area is embellished with several furniture pieces with circular elements such as gray velvet sofas, marble coffee tables, and lighting with circular lines, which are some brilliant arrangements to relieve patients' anxiety and nerves. Some decorative lamps are with yellow light temperature, which has made the supposed-to-be cold dental clinic tender and heartwarming. The children's area to the side is decorated with warm woody browns and a few bright colors to liven up the atmosphere.
The design team arranged the layout properly and planned a smooth flow of movement. The use of iridescent glass as a partition makes use of the light-permeable and opaque material to broaden the visual space while maintaining security and privacy. Besides, soft and light colors and curved elements are used to soften the space’s vibe. In addition, most patients usually feel nervous and anxious when going to a dentist, so the arrangement mentioned above has helped them get calm. The space is like warm sunshine in winter, which makes people feel comfortable and at ease.

Credits

KUAN-HENG LIU
2022
China
TITAN Property Winner - Chase light

Entrant Company

Zheng Ding

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - House W
Weiting Chien

Entrant Company

Gandan Design

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Reinterpreting Women’s Rights
Taipei C Residence

Entrant Company

SAMMI DESIGN

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - KU Select Shop

Entrant Company

Yuting Wang

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Gold Winner