TITAN Property Gold Winner

2022

Immaculacy

Entrant Company

smt design

Category

Architecture - Conceptual

Client's Name

SHIN RUENN GROUP

Country / Region

Taiwan

This project is next to a cultural park in New Taipei City, Taiwan. The garden and the residential building are close, and the park delivers a natural rhythm to the building. The design team practices a simple and conceptual approach, setting black, white, and brown tones as the main color scheme so that the architectural appearance harmoniously blends with the environment and creates a fresh sensory experience.

Considering the uniqueness of the base itself and the intention to preserve the greenery, the designer outline the architectural perspectives from different angles. The exterior of the building is set in the same color scheme, and the material’s texture is composed of white stone bricks, black frames, wooden grilles, glass, etc. Along with other details such as arrangement and reorganization, it has added a sense of layering to make the building consistently beautiful. In addition, various stores are set up on the first floor, offering users a convenient daily life.

Large glass window sills are installed on each floor to bring the outdoor landscape into the interior and reflect the sunlight and beautiful scenery through the glass. Therefore, gorgeous views such as sunrise and sunset can be captured and appreciated from the house, creating interaction and connection between the interior of the building and the natural landscape, allowing residents to enjoy a comfortable living space.

With the building’s geographical advantages, the designer adopts a minimalist style to create a modern architecture. Therefore, it has become a landmark. Next to a park with a parent-child playfield, the building will attract adults to start their families and build a better future together.

Each residence in the building is equipped with a large window sill so that natural light is introduced into the room to meet the client’s demand for sufficient light sources. Accordingly, it reduces the use of electric lights and prolongs the product light cycle to realize the idea of carbon reduction. Last but not least, large-scale greenery is preserved so people can receive fresh air, decreasing the greenhouse effect.

Credits

smt design
Shang Ming Jerry Tseng
2022
Taiwan
TITAN Property Winner - Looks of Sunlight
Zhao Residence

Entrant Company

I.D.CHARMILLES

Category

Interior Design - Living Spaces

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - Moli·Puyu

Entrant Company

Jingle Design

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

TITAN Property Gold Winner
2022
China
TITAN Property Winner - Tongren Vision Care Center

Entrant Company

Peng Architects

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Gold Winner
2022
Mexico
TITAN Property Winner - Glorieta Cibeles Tower
Corporativo 001 Villa Madrid SA de CV

Entrant Company

CIMET Arquitectos

Category

Architecture - Sustainable / Environmental / Green

TITAN Property Gold Winner