TITAN Property Gold Winner

2023

LONGFOR MANSION

Entrant Company

HZS

Category

Architecture - Residential High-Rise

Client's Name

LONGFOR & CONSTRUCTION ENGINEERING GROUP

Country / Region

China

The project is located in the Yongding River Green Ecological Development Zone, close to the Lize Business District and Fengtai Science and Technology Park. With ecology and culture as its original design intention, it creates an exclusive humanistic ecological block in the west of Beijing through the integration of modernist design techniques and traditional architectural vocabulary, and reshapes the poetic life of young elites in the west of Beijing.

In terms of planning and design, the community gives way to the urban corner space based on the planned road on the north side to form a street park, which jointly creates a dynamic cultural block with indoor sports facilities, community cultural facilities, and surrounding educational and commercial land. Combined with the urban green space, the east side adapts to the height difference of the site to create multiple group gardens to form a green urban interface and create a quiet and pleasant community atmosphere. A central garden is enclosed by architectural clusters with staggered layout and gardens, creating a multilevel community experience together with traditional courtyard spaces.

The flexible layout of the buildings allows the residence to blend with the gardens, and the modern interpretation of the traditional hipped roof cannot be ignored, the project follows the urban cultural context at the urban scale to form a rich fifth facade and a well-spaced skyline.

Architects take "organic architecture" as the core to integrate traditional oriental culture and customize the exclusive architectural style into the site, reproduce the poetry of "grassland style" in the city, and create ecological residence full of modern charm and pastoral poetry. The facade uses a large number of glass panels and horizontal lines to emphasize the horizontal extension of the building to increase the lighting of the product and adjust the proportions of the form. The facade material adopts "red brick" element, a large number of red brick vocabularies emphasize the oriental charm and convey the natural and warm texture. The homing returning lobby made of metal and glass curtain walls is transparent and of textural quality, making the building look more exquisite.

Credits

Architect
Liu Xun
Architect
CAI Guanhua
Architect
Hu Xiaoqiong
Architect
Han Wei
Architect
Li Bing
Architect
Jiang Dexiang
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Folding Light

Entrant Company

Admiration&Vision Interior Design Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
United States
TITAN Property Winner - City Ridge
Roadside

Entrant Company

Brand Bureau

Category

Property Strategic Program - Brand Strategy Campaign

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner -  Avenues Learning Innovation Center
Avenues World Holdings

Entrant Company

Way Design

Category

Interior Design - Institutional / Educational

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Tianjin Jinchengfu Apartment
BBMG GROUP

Entrant Company

YUAN-ART

Category

Interior Design - Apartment

TITAN Property Gold Winner