TITAN Property Platinum Winner

2023

BAY MEGA MANSION

Entrant Company

MU Design

Category

Interior Design - Commercial

Client's Name

Country / Region

China

The high-ceilinged space, restrained white color palette, and tasteful furniture create a calmly compelling atmosphere, immersing visitors in natural light and subtly guiding them towards views of the sea - a timeless source of physical and mental renewal.
Upon entering the space, visitors are greeted by the long, sculpted curve of the reception area wall, flanked by an art installation over 4 meters in height created from traditional handmade Japanese paper entitled "Surge". MU Design chose the paper for its translucent quality to express the concept of waves of water captured in time, and engaged in a painstaking process of testing its structure, strength, and light transmittance with local craftsmen. The result is a work of refined complexity and texture which appears to float during the day, and glow from within during the night.
Turning to the 3D model display area, a striking installation composed of hundreds of spherical light bulbs forms a stylish cloud suspended from the ceiling. Taken together in the space with benches formed from clear glass, they complement views of a forest of fir trees planted adjacent to the building. On the south side of the building, a series of elegant Maxmarko sofa populate the 7.8 meters high space, where visitors are presented with an impressive view of the sea and an expansive pin tree coastline scenary.
At the far end of the space lies a reading area with a 270° panorama of the surroundings, including a magnificent unbroken view of the Marina. Flos floor lamps are spaced between comfortable armchairs, contributing to the calm and relaxing ambience. A delicate glass shelf reflects the light from the sea, behind a bar composed of a simple white volume. A long, custom-made teak table occupies the space in front of the bar, accompanied by wood and leather chairs and a selection of books from Qingdao's Fangsuo bookstore.
Atop the building, a minimal glass balustrade eliminates as much as possible the separation between the terrace roof garden and the sea - the glistening waves seem almost within reach when sitting under the beach umbrellas provided here.

Credits

Chief Designer
Zhiqing Zhou
Chief Designer
Zhen Li
Photographer
Xiaowen Jin
2023
China
TITAN Property Winner -  Shenzhen Vanke Bilingual School
Vanke Real Estate

Entrant Company

Way Design

Category

Architecture - Best Flexibility Design

TITAN Property Platinum Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Rosewood Hotel Bangkok
Rosewood Hotel

Entrant Company

Celia Chu Design & Associates

Category

Interior Design - Leisure & Wellness

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Xiangxin Huzhou Songyuanli Courtyard House
Xiangxin Property

Entrant Company

Guangzhou Herabenna Interior Design Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Platinum Winner
2023
China
TITAN Property Winner - JINAN XINDU Forest Villa

Entrant Company

SRD Design

Category

Interior Design - Commercial

TITAN Property Platinum Winner