TITAN Property Gold Winner

2023

Avenues Shenzhen Primary and Secondary School

Entrant Company

Way Design

Category

Landscape Design - Landscape Design / Other___

Client's Name

Avenues World Holdings

Country / Region

China

Avenues Shenzhen Primary and Secondary School is unique because it utilizes three old buildings in Tanglang Industrial Park to make it a modern campus. The biggest challenge faced by this landscape project is how to provide the playground and outdoor activity space required by the school in the old industrial park. This is due to the extremely limited outdoor space between school buildings and adjacent neighboring buildings.

In response, all the possible spaces on the ground floor between the school building's exterior wall and its neighboring buildings or perimeter fences, the flat roof of all the school buildings are fully utilized to create athletic tracks, playgrounds and outdoor activity spaces required by the school to obtain the school license from the Shenzhen Education Bureau. We achieved a 150-meter loop running track around the secondary school building and a 250-meter loop running track around the primary school building. Basketball and volleyball courts are also provided plus two special attractions are created in this landscape design:

Climbing Wall: On the north side of the primary school, there is a 3.5-meter-wide linear space left between the primary school's main building and the perimeter fence wall. The landscape design utilized the concrete perimeter wall and transformed it into an attractive climbing wall. Students can explore the climbing space adjacent to the student canteen every day during recess time of school life.

Time Tunnel: On the south side of the secondary school, there is a long and narrow space with a width of 3 meters and a length of 30 meters between the school building and the neighboring building. The landscape design takes full advantage of its spatial characteristics, introduces a simple and abstract U-shaped repetitive structure made of silver brushed stainless steel plate, and creates a "Time Tunnel" with light and shadow, providing children running in it with a unique space experience that can stimulate their exploration desire.



Credits

Design Partner / Way Design
Wei Wei
Design Principal / Way Design
Lingyi Wang
Design Principal / Way Design
Xuewei Ouyang
Senior Designer / Way Design
Han Song
2023
Philippines
TITAN Property Winner - Portico

Entrant Company

Alveo Land

Category

Property Development - Mixed-use Development

TITAN Property Gold Winner
2023
China
TITAN Property Winner - Changsha One Heart River New288 Lighting Design
Hunan Jiahua Real Estate

Entrant Company

IDDI DESIGN GROUP,INC.

Category

Architecture - Lighting

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Ultimate Masterwork

Entrant Company

TIEN HE Design Interior Decoration Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

TITAN Property Gold Winner
2023
Taiwan
TITAN Property Winner - Urban Nest

Entrant Company

Yuanyan

Category

Interior Design - Home D├ęcor

TITAN Property Gold Winner